Трима души остават в ареста след инцидента с прегазеното дете в

...
Трима души остават в ареста след инцидента с прегазеното дете в
Коментари Харесай

Обвиняват в умишлено убийство един от задържаните роми, нанесъл фаталния удар на шофьора в Прилеп

Трима души остават в ареста след случая с прегазеното дете в сунгурларското село Прилеп и убития при разпра от роднините водач. Предстои съдебно-медицинска експертиза да обясни причина за гибелта на водача и кой от тримата арестувани е нанесъл съдбовния удар с нож в прасеца на лидера на камиона. На причинителя ще бъде повдигнато обвиняване на ликвидиране.

Три ромски семейства честват, когато едно от децата изскача ненадейно на пътя. Блъска го товарен автомобил и момченцето умира на място. Шофьорът е погубен при разпра от роднините на детето, предаде bgonair. 

" Ние празнувахме курбан. Дойдоха ни посетители от Везенково. Детето, което блъснаха, е мой племенник. Аз бях вътре. Като излязох, към този момент беше блъснато и нищо не съм чула. Дойдоха служители на реда. Камионите тук доста мощно минават. Започнахме да викаме, да крещим, след това пристигнаха служители на реда, коли за спешна помощ ", разказа вуйната на блъснатото дете - Пенка.

Ромите не са локални, описват хората от Прилеп.  " Те са дървари. Дойдоха да честват Богородица ", коментира Кета Йорданова.

" Няма никакво напрежение. Полицаите си правят процесуално-следствените действия. Абсолютно никакво напрежение нямаме с популацията ", разгласи кметът Чани Стойчев.

Задържани са бащата, дядото и чичото на починалото дете.

" Обвинението, което ще бъде повдигнато, е за съзнателно ликвидиране. Нападнат е изрично. Нека изчакаме съдебно-медицинската експертиза ", настоя окръжният прокурор Георги Чинев.

" На този стадий имаме данни, че на водача му е нанесен побой и една прободна рана в региона на прасеца. Лицето, което е пътувало до лидера, излиза от кабината и бяга с оглед да не пострада от експанзията на роднините на детето ", разкри директорът на ОДМВР Бургас комисар Емил Павлов.

За да се предотврати вероятно напрежение в община Сунгурларе, нощес се организира и профилирана полицейска интервенция. Засиленото полицейско наличие в село Прилеп остава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР